Kommest Autokeskused OÜ juhatuse liikme Meelis Telliskivi sõnul tingis SsangYongi kaasamise vajadus pakkuda klientidele nn täispaketti. “Eesti maasturiturg on jätkuvas kasvus, täna on sobiv aeg on oma tootevalikut laiendada ja uude segmenti siseneda,” lausus Telliskivi.

“SsangYong on Euroopas üks kiiremini kasvavaid automarke, seda eriti Hispaanias ja Saksamaal, ka Eestis saab hinna ja kvaliteedi suhe olema arvatavasti parim maasturite turul,” tähendas Telliskivi.

SsangYong sõidukite esindaja Baltikumis Nellemann Baltic UAB tegevdirektor Anders Kamp Jenseni sõnul langes valik Kommesti kasuks just ettevõtte pikaaegsete kogemuste ja suurima müügi- ja teenindusvõrgu pärast. “SsangYong senise esindajaga Eestis, AS-ga Pleione lõppes leping, ka olemasolevate klientide teenindus läheb Kommest Autokeskuste kätte,” ütles Jensen.

SsangYong on keskendunud 4x4 maasturite ja mahtuniversaalide tootmisele. SsangYongi mudeleid iseloomustab julge ja eripärane disain, salongi ruumikus ja hea maastiku läbimisvõime.

SsangYongi mudelitest on Eestis enimmüüdud maastur Rexton II. Lisaks on tootevalikus maastur Kyron ja mahtuniversaal Rodius. Sel aastal tõi SsangYong turule ka eelkõige noortemale generatsioonile suunatud, oma kõige väikseima maasturi Actyon’i.

1954. aastal Lõuna-Koreas asutatud kontsern teeb rahvusvahelisel autoturul kõige tihedamat koostööd Mercedes-Benz’iga — nii sõidukite mootorid kui käigukastid on valminud koos MB kontserniga.

SsangYong on Euroopa üks kiiremini kasvav automark — möödunud aastal kasvas müük Euroopas 63 protsenti ulatudes kokku 41 150 autoni. SsangYongi peamised eksportturud Lääne-Euroopas on Hispaania, Portugal, Itaalia ja Prantsusmaa.

SsangYongi müük ja teenindus hakkab toimuma Tallinnas Sõpruse puiesteel ja Tartu maanteel ning Tartus Ringtee tänavas asuvates keskustes. Lisaks müüb ja teenindab SsangYongi ka teine Peugeot edasimüüja, AS Ühinenud Autokeskused Pärnu, Rakvere ja Paide esindustes.