Kui uudis Kodaqi kupeemaasturi müügiletulekust kõlab loogilisena: edev linnainimene tahab midagi erilisemat kui tavapärane maasturilaadne toode, siis Model K ja Model Q tekitavad küsimusi rohkem kui on vastuseid.

On päris kindel, et üks neist uudismudelitest veereb Škoda Yeti jälgedes. Oletamegi, et Yeti uus põlvkond kandis esitlusel koodnime Model K. Seda, mis nimega tuleb uue põlvkonna kompaktmaastur müügile Hiinas, kas Yetile jääb tema nimi alles Euroopas, me oletada ei oska. Ütleme lihtsalt, et Model K on meie mängus Yeti järeltulija.

Mida tähistab siis Model Q? Yeti ja Kodiaqi vahele veel ühte linnamaasturit mahutada on suhteliselt riskantne. Kas tegu võib olla Yetist pisema maasturiga, mis tuleb konkureerima näiteks Renault Kapturi või tuttuue Opel Crossland X-ga? Või on tegu Yeti järeltulija Model K kupeemaasturiversiooniga?

Tšehhide autoleht Auto iDnes väidab, et Škoda on otsustanud Yeti uue põlvkonna turuletoomisega lasta ajaloo hämarusse ka kogu senise kontseptsiooni, disaini ning isegi mudelinime.
Loe edasi siit