„Arvamus, et mida väiksem auto, seda ökonoomsem, ei pea paika. SEB ökonoomseima sõiduauto test näitas, et ka keskklassi mõõtu pereauto võib üllatada väga madala kütusekuluga. 3,2l/100km kohta tähendab, et pere kulutab 100 kilomeetri läbimiseks hetke kütusehindade juures umbes 4 eurot. Tavaline pereauto võib sama maa läbimiseks kulutada 10 euro eest kütust, ehk kokkuhoid on märkimisväärne,“ lausus SEB Liisingu juht Ainar Leppänen. „Arvestades, et keskmiselt sõidab liisinguklient aastas 30 000 km on keskkonnasäästliku auto omaniku võit ainuüksi kütusekulult kuni 1 800 eurot aastas. Seega keskkonnasäästlik auto on kasulik mitte ainult looduskeskkonnale, vaid väga selgelt ka kliendi enda rahakotile.“

Testis osalesid sõiduautod, mille süsinikdioksiidi (CO2) eraldus on kuni 130g/km kohta. Škoda Octavia järel tuli teiseks Renault Scenic, mis edestas napilt Mazda 2-te, tulemused vastavalt siis 4,4l/100km ja 4,5 l/100km, mis on poole vähem kui mitte keskkonnasäästlikel autodel keskmiselt.

SEB pakub esimesena Eestis eraklientidele soodsamaid liisingutingimusi, kui soetatav sõiduk on keskkonnasäästlik, ehk sõiduki süsinikdioksiidi (CO2) eraldus on kuni 130g/km kohta. Pakkumine kehtib uutele autodele.

SEB juhindub keskkonnasäästlikkust mõtteviisist ka enda ametiautode hankimisel. Kõikide uute SEB ametisõidukite emissioon peab jääma alla 130 g/km kohta.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!