Uue põlvkonna automess Motorex Tallinn 2006 toimub 19.-23. aprillini Lauluväljakul ja Eesti Näituste paviljonides ning on suurem ja mitmekülgsem kui kunagi varem.

Motorex Tallinn 2006-l on oma väljapanekuga kohal peaaegu kõikide Eestis müüdavate automarkide esindajad, samuti veoautode, mootorrataste, veesõidukite, kõikvõimaliku lisavarustuse ja varuosade müüjad. Toimuvad uute mudelite esitlused ja demosõidud, kirjutatakse ürituse pressiteates.

Aktiivset tegevust jätkub kogu perele, sest selle aasta Motorexil on eraldi ala ka lastele.

„Võrreldes varasemate Motorexidega on palju muutunud. Suureneb näituse territoorium ning eksponaatide arv,“ ütles Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu juhatuse esimees Jaak Uudla. „Niivõrd suure ürituse korraldamine ei õnnestuks ilma heade partneriteta, seetõttu teeme tihedat koostööd Eesti juhtiva üritusturundusfirmaga Orangetime ja Eesti Näitustega.“

Üheks Motorex Tallinn 2006 tõmbenumbriks on humanoidrobot Honda Asimo, mis oskab rääkida, joosta ning täita mitmesuguseid ülesandeid. Samuti saab näha kuulsat Toyota muusikaautot Aygo DJ, mis kujutab endast autosse pakitud professionaalset diskoripulti.

Septsiaalselt Motorexi jaoks tuuakse Eestisse Subaru Impreza WRC 2006. aasta mudel, millega Subaru tehasetiimi sõitjad võistlevad selle aasta MM-rallidel. Esitletakse ka eestlaste jaoks uut automarki Dodge, mis alles hiljuti alustas tegutsemist Euroopa autoturul.

Lisaks sellele on väljas erinevad teemanäitused rallispordist, Nõukogude Eesti autodest ja palju muud huvitavat.

Esmakordselt laieneb messi ala lisaks Eesti Näituste paviljonidele ka Lauluväljaku territooriumile, kus muu hulgas hakkavad asuma veesõidukid ja mootorrattad. Üritus hõlmab tervikuna ligikaudu 20 tuhat ruutmeetrit sisepinda, mis teeb Motorex Tallinn 2006-st Eesti kõigi aegade suurima messi.

Lauluväljaku kaasamisega on lahendatud ka iga-aastane parkimise probleem. Messikülastajatel on võmalik kasutada Lauluväljakule rajatud tasuta parklat. Traditsioonilist parkimist Pirita teel ei toimu.

Ürituse peakorraldajaks on Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit, kes on näituse korraldamiseks kaasanud Eesti Näituste AS-i, üritusturundusagentuuri Orangetime ja Eesti Autospordiliidu.