Ent äkki võtavad klassikalise margi omanikud nüüd tuld, mil Portugalis tegutsev disainistuudio LusoMotors on esitlenud oma Voisin Concpeti. Praeguseks virtuaalse 3D-mudeli staadiumis oleva Voisini sünni taga on LusoMotorsi asutaja Ernesto Freitas. „Mulle on prantsuse klassikalised autod alati meeldinud. Ning ma ei mõtle vaid konkreetsete sõidukite disaini, vaid ka nende ettevõtete tegusat, uhket ja õpetlikku ajalugu.”

„Voisin on kahtlemata üks prantsuse ja kogu maailma autotööstuse legende. Lühikesele tegevusajale vaatamata õnnestus ettevõttel luua autosid, mis kuulusid omal ajal fantaasiarikkamate ja luksuslikemate sõidukite hulka. Voisinide eesrindlik tehnika pärines paljuski tollasest lennundusest omandatud kogemustest,” rääkis Freitas.

Vennad Gabriel ja Charles Voisin olid Freitase sõnul omal ajal ühed esimesed superautode tootjad ja peaaegu ainukesed tõelised rivaalid Bugattile. „Seda silmas pidades otsustasime välja töötada tänapäevase tõelise rivaali Bugattile!” Voisini kere tagaosas on ruumi pikiasetusega suuretöömahulisele V12 mootorile. Ernesto sõnul oleks ideaalne uus Audi V12 TDI, mille tohutud jõu- ja momendivarud lubab Freitas Voisini juures viimseni tööle rakendada.

Uus superauto ei varja oma soliidseid mõõtmeid. Masin peaks hakkama veerema 20-tollistel eriti madala profiiliga ratastel. LusoMotors otsib nüüd oma projektile investoreid, kelle abiga jätkata auto arendamist tootmisküpseks.