Et seda ei juhtuks, tuleb sõiduvahendit nädalas korra-paar seestpoolt puhastada, kirjutab Accelerista.com.

Auto on üks paras pisikupesa. Jutt ei ole üksnes koristamata ja räpasest või mudasest sõiduvahendist – esmapilgul täiesti vinks-vonks korras autost võib külge korjata igasugu “toredusi”.

Pisikuid teadupärast palja silmaga ei näe, viirused ja bakterid omakorda näitavad üles erakordset sitkust ja nutikust et omale uus peokoht leida, ja toad kiirelt segi pöörata.

Viis kohta autos, mis on eriti mustad

Rool ja käigukang

Loogiline ka – need kohad, mida rohkem katsutakse, on kõige saastunumad. Tuled toast, istud autosse, haarad roolist ja liigutad käigukangi nagu sadu kordi enne.

Neil kordadel oled sa toonud väliskeskkonnast kaasa tegelasi, kellel pole sinuga mitte ühtegi head plaani. Ja niipea, kui oled veidi väsinum, stressis või külmetunud, need ründavad.

Grippi ja külmetushaigusi põhjustavad viirused suudavad kõval pinnal elusana püsida kuni 24 tundi. Lisaks kanname mustade kätega edasi ka igasugu muid koledaid viiruseid ja baktereid.

Niiskes keskkonnas paljunevad bakterid kiiremini, ja sügis-talvisel perioodil on autos niiske, sest ilm väljas on vihmane ja jahe.

Infolust, valitsad, ukselingid

Autos on kümneid nuppe ja valitsaid, istme reguleerimisnuppudest, suunatulehoobadest kuni infolusti puutetundlike valitsateni: see kõik on ühtlaselt kaetud bakterite ja viirustega, mis, nagu öeldud, niiskes keskkonnas elavad ööpäeva.