EasyParki tellitud uuring näitab, et Põhjamaade liiklejad ei käitu sugugi samamoodi. Näiteks on taanlased ja norralased altid närvi minema ummikutes, Soomet aga saab pidada jalgratturite paradiisiks, kus nende õigus käib alati teistest liiklejatest üle.

Viis minutit ja ei sekunditki rohkem

Iga neljas soomlane vihastab, kui ei leia parkimiskohta viie minuti jooksul. Üle poole Soome autojuhtidest läheb tigedaks, kui peab oma sõidukile kohta otsima 10 minutit.

Üldiselt leitakse vaba parkimiskoht siiski 70 protsendil juhtudest kiiremini kui 10 minutiga. Ja Soomes on lood oluliselt paremad kui Lõuna-Euroopas.

Näiteks Hispaanias ja Itaalias peab rohkem kui kolmandik autojuhtidest vaba parkimiskohta otsima keskmiselt 10–20 minutit.

Põhjamaade võrdluses on soomlased kõige rahulikumad. Rootsis, Taanis ja Norras tekitab üle viie minuti kestnud parklakohaotsing viha igas kolmandas autojuhis. Kõige raevukamad ongi rootslased, kellest vaid 17 protsenti väitis, et jäävad parkimiskohta otsides rahulikuks.

Põhjamaade ning Kesk- ja Lõuna-Euroopa riikide vahel on selge erinevus selles, kui lihtne on vaba parkimiskohta leida.

Soomes leidub vaba koht umbes 70% tõenäosusega maksimaalselt 10 – minutilise otsimise tulemusena ja 45% tõenäosusega vähem kui 5 minutiga. Rootsis on lood üsna samasugused.

Seevastu Hispaanias ja Itaalias kulub otsingutele rohkem aega, üldiselt 6–15 minutit. Iga kolmas aga peab vaba kohta otsima keskmiselt 10–20 minutit.

Loe pikemalt edasi Acceleristast!

Kõnealuse uuringuga võid rohkem tutvuda siin.