Varem tuli 45 mm võrra laiemate tagumiste rattakoobaste saamiseks kaenlasse võtta vähemalt nelikveoline versioon ja veel kaugemas minevikus oli laiem kere omane vaid kõige kiirematele isenditele, mis hinnakirja tippu kaunistasid.

Laiemat kõlapinda püütakse saavutada ka uue sõidurežiimiga "Wet Mode", mille töötamise korral püüab esimesse rattakoopasse paigutatud andur kõrvalisi helisid ja veepladinat või liivakrabinat tuvastades jätab pardaelektroonika juhi käsutusse vaid nii palju võimsust, et auto ohjamisega saaks hakkama isegi sülelaps.

Uus Porsche 911

Lisaks näib uus põlvkond olevat ka (heas mõttes) puristi auto. Mineviku pärandiga seovad teda pakiruumi luugile (taas)tekkinud süvend - mida nähti viimati neljandal põlvkonnal (993) - ja interjööri ilme, mis samuti neljandat põlvkonda meenutab. Ent viimastest olulisem on teadmine, et hetkel saada olevate versioonide hulgas näib parima pakkumisena tagaveoline baasmudel.

Ateena ümbruses toimunud esitluse käigus saime proovida mõlemat veoskeemi (lisaks kinnisele kerele ka avaautot) ning Carrera S on neist meeleolukaim. See mõjub teistest vahetumana, näib ringrajal tsipa kiirem ja tema hääl on samuti parem, sest juhi selja taga olev ruum töötab kui kõlakoda ja kuuesilindrilise lamamootori jauramist ei summuta avaauto katusemehhanism. Viimane on suletud katusega üllatavalt tsiviliseeritud, sest sõitjate ruumi mürataust on maanteel väiksem kui nii mõneski keskklassi sedaanis.

Muudetud jõuallikas

Uus 911 on hetkel saadaval ühe jõuallikaga, milleks on kahe, sümmeetriliselt paigutatud turbokompressoriga varustatud kolmeliitrine lamamootor, mis eelkäijast 22 kW/30 hj võimsam. Mootori töömaht jäi samaks, kuid lisavõimsus leiti läbi muudatuste, mis võimaldasid alandada sisselaskesse jõudva õhu temperatuuri umbes kümne kraadi jagu ning parandasid gaaside voolavust.

Esitlusel viibinud inseneri sõnul aitavad esimesele kaasa suurem vahejahuti ja ümber korraldatud õhuvõtt ning „hingamise“ hõlbustamise eest tulevat tänada eeskätt valatud väljalaset, mis võimaldab gaaside liikumist paremini kujundata kui torudest kokku keevitatud tükk. Suuremat võimsust aitasid saavutada ka suuremad turbod, kõrgem surveaste ning uued pihustid ja selle kõigega saadi hakkama hoolimata faktist, et uue põlvkonna autode väljalasked on kinni poodud kübemefiltriga.

Uus Porsche 911

Täiendatud jõuallikas arendab nüüd 331 kW/450 hj @ 6500 p/min ja maksimaalne pöördemoment 530 Nm saavutatakse vahemikus 2300-5000 p/min. Autod on varustatud kaheksakäigulise automaatkäigukastiga (PDK) ja Carrera S kaalub tühjalt 1515 kg (nelikvedu lisab 50 kg). 100 km/h saavutatakse 3,7 sekundiga (Sport Chrono paketiga auto on 0,2 sekundit kiirem) ja uustulnuk on võrreldavast eelkäijast 0,4 sekundit nobedam.

Nelikveolised on tagaveolistest analoogidest kümnendiku jagu kiiremad ja tegusamat kiirendust aitab saavutada ka uus käigukast, milles on kolm madalaimat käiku aeglasemate ülekannetega. Ennekõike seepärast, et ehkki kere on ühe kolmandiku asemel nüüd koguni kahe kolmandiku ulatuses valmistatud alumiiniumsulameist, lisandus 911 kaasavarasse nii palju uut varustust, et auto kaal kahanemise asemel hoopis suurenes (varasem baasmudel oli 65 kg kergem).

Katus maha ja teele

Need kaalu- ja kiirendusnäitajad kehtivad kinnise kerega kupeede kohta, võrreldav avaversioon on „plekist“ katusega vennast 70 kg raskem ja kaotab kiirendamises kaks kümnendikku. Ent sedagi autot ei saa kuskilt otsast aeglaseks pidada, sest isegi Carrera S Cabriol kulub 100 km/h saavutamiseks vähem kui neli sekundit – 3,9 s ja Sport Chrono paketi korral 0,2 sekundit vähem – ja nii kiirelt reageeriv mootor kui ka käigukast hoolitsevad selle eest, et jõupuuduse üle ei saa kurta üheski olukorras.

Ateena hommikuses liikluses tekitasid avaauto mõõdud küll esiti õõva – aeg-ajalt tuleks istuda mõnda vanemasse mudelisse, et aduda, kui palju 911 viimase kahe põlvkonnaga tegelikult kasvanud on – sest kaherealisel teelõigul kolmanda rea tekitamine on kohalike jaoks kukepea, ent niipea kui vabasse vette jõuate, lähevad auto mõõdud korrapealt meelest.