Olukord lennunduses täna on ju tõesti nagu keskajal, mil jõukas kiht ööbis ja pralletas lossides ning kindlustes, töölisrahvas magas oma peatäie välja kõval puitlavatsil, kus pehmenduseks heal juhul heinad all. Peagi enam nii ei ole. Uus-Meremaa lennukompanii pakub voodilikku või pehme lavatsi moodi mugavust ka väljaspool äriklassi reisijale, kirjutab Wired.

Nimelt on osasid nende lennukite tagumiste ridade istmeid võimalik jalatugede üles pööramisega täiesti arvestatavateks, kuigi veidi lühikesteks kahe inimese vooditeks muuta. Lahendus töötab aga vaid kolme kohaga istmete puhul uues lennukis Boeing 777-300ER, nii et kui õnnestub reisida kahekesi kolmeses reas või äärmisel juhul koos väikese lapsega, ei pea sihtlennujaamas maandudes selja- või kaelavalu pelgama.

Nii et tavainimesele on antud võimalus mugavuseks, lihtsalt selle kasutamine on keerulisem nendest, kel kukkur kumeras. Sest võibolla ei tahagi teiega samas reas reisiv inimene tukastada või ei soovi hoopis teie ise oma pead mingi tundmatu isiku õlale toetada. Siiski - jõuaks taoline Taevadiivan ometi ka Lennart Meri nimelises Tallinna lennujaamas maanduvate õhulaevade varustusse!