Hiina autoturg on juba mitmendat kuud maailma suurim. Kui üle maailma on ka kuulda teateid erinevate pikkade traditsioonidega autonäituste ärajäämise kohta, siis Shanghais peetav üritus peaks tulema just vastukaaluks suurem ja sisukam kui kunagi varem.

Üks oodatud kohalikke debütante on aprillis peetaval üritusel kindlasti Jianghuai Automobile uus linnaautomudel A00, mis peaks müügisaalidesse jõudma juba tänavu viimases kvartalis vahendab Insideline. A00 on viieukseline mikroauto, mille tagumiste uste käepidemed on sportlikult keresse peidetud.

A00 liitub Jianghuai Automobile juba päris laiaks paisunud mudelivalikusse, kus on olemas nii kompaktautod, keskklassi sedaanid, maasturid, mahturid ja mahtuniversaalid. Isegi kastikad ning raskeveokid.

A00 paigutub mudelist Tongyue RS 1,3 allapoole ning selle otsesteks konkurentideks on Geely Panda ning BYD F0. A00 saavat 1-liitrise mootori 7.000.- dollarilise hinna. Tasub Hiina autoturul silma peal hoida, sest varem või hiljem jõuab sealt ka meie turule midagi paremat kui need BMW X5 paroodiad, mida meil seni korralike autode pähe müüa üritatakse.