Juba üle neljakümne aasta maailma autotööstuses üheks oluliseks trendiloojaks olev Šveitsi ettevõte Rinspeed AG astub uue aasta alguses Las Vegases CES 2019 raames esmakordselt avalikkuse ette täielikult isesõitva (level 5 autonomous driving) ideeautoga “microSNAP”. Rinspeedi üheks partneriks ideeauto valmistamisel oli mobiilsusvaldkonna tarkvaraarendustele spetsialiseerunud Bamboo Apps, kes vastutas autosisese kasutajamugavuse visiooni loomise eest, mis baseerus futuristlikul inimese ja masina vahelise suhtluse lahendusel.

Autol on modulaarne ehitus, mis võimaldab selle kere vahetada. See tähendab, et ühele platvormile on võimalik panna vajadusel kaubamahuti kui ka reisijaplatvorm.

microSNAP masina sisemus

Rinspeedi asutaja ja CEO Frank M. Rinderknechti sõnul on nende jaoks kõikide projektide hingeks koostöö innovatiivsete partneritega, et teha ühiselt võimatu võimalikuks. “Pühendumus, kirg ja tahe luua ning eristuda on meile partnerite valikul olulised. Need omadused leidsime me ka Bamboo Appsis. Tänapäeval muutub maailm digitaalseks ning tihti asuvad partnerid kuskil globaalses maailmas, mitte ühe laua taga. See on kahetsusväärne, kuna just inimesed oma erinevate tunnetustega pakuvad suurimat väärtust. Vaatamat mõningasele füüsilisele vahemaale Bamboo
Appsiga oleme me alati tihedalt seotud ja koostöö sujub hästi,” avas Rinspeedi asutaja Frank M. Rinderknecht koostööd Eesti tarkvaraettevõttega.

Bamboo Appsi juhi Igor Ponikarchiku sõnul on nad tänasel päeva ühed vähestest tarkvaraarendajatest, kel on praktiline kogemus, kuidas töötatada välja erinevaid nutilahendusi täisautonoomsete autode jaoks. “Koostöö Rinspeediga andis meile unikaalse kogemuse, kuidas luua täielikult isesõitvale autole juhtpaneeli ning disainida inimese ja masina vahelist suhtlust (HMI) suurtel ekraanidel. Selle tööga saime me esitada oma nägemuse microSNAPi futuristlikust interjöörist, arvestades järjest olulisemaks muutuvat juhtimiskogemuse automatiseerimise ja arukate kaasjuhtide teemat. Kuna kogu maailma autotööstus liigub kiirelt isesõitvate autode suunas, siis soovime oma kogemusega ka teistele autotööstuse suurtegijatele tugevaks partneriks olla,” selgitas Ponikarchik ettevõtte tulevikuplaane.

Varem on Bamboo Apps teinud koostööd selliste autotööstuse suurtegijatega nagu Škoda, Jaguar ja Land Rover. Ettevõte on OÜ Bamboo Groupi tütarfirma ning selle peakontor asub Tallinnas ning arenduskeskus Valgevenes, Minskis.