Kui enne oli X-Type’i puhul võimalik valida 2,0-liitrise diiselmootori või 2,5-liitrise V6 bensiinimootori vahel, siis nüüd on X-Type saadaval ka 2,2 diiselmootori ning automaatkäigukastiga.

Alates maikuust müüakse Eestis vaid Jaguar X-Type Business Exclusive Plus’i, mistõttu on X-Type’i standardvarustus muutunud väga rikkalikuks, kusjuures hinna ja kvaliteedi suhe ei jäta midagi juhuse hooleks. Standardvarustuse hulka kuuluvad muu hulgas näiteks automaatne õhukonditsioneer, nahksisu, esimene ja tagumine parkimisandur, Xenon-esituled, „Bluetooth” käed-vaba-süsteem ning elektrooniliselt kokkuklapitavad küljepeeglid. Nüüdsest kuulub kõigi mudelite varustusse ka Ipod’i ühendus.

Jaguari pühendumine aktiivse tipptehnoloogia kasutamisele teenib ühte ja ainust eesmärki: maksimaalse kontrolli tagamine kõigis tingimustes. Just seetõttu kuulub X-Type standardvarustuse paketti DSC stabiilsuskontrollisüsteem, mis aitab autol ka ootamatutes olukordades tasakaalu säilitada. Koos ABS-pidurite ja EBA-pidurivõimendiga aitab tagada parimaid pidurdustulemusi ning kontrolli auto üle.

Uuenenud X-Type koos kroomitud võrgukujulise maski, Jaguarile iseloomulikult allapoole kumerduva mootorikattega ning silmatorkavate velgedega mõjub ühtaegu diskreetselt ning stiilselt.