Ferrari tehase ja muuseumini viival Via Giardini tänaval on kiiruspiirang 50 km/h. Seda teed kasutavad sajad tuhanded külalised ja loomulikul Ferrari testisõitjad. Pole mingi ime, kui perutava hobuse märgiga auto lubatust hoopis väledama liikuma kipub ning pildi kaamerasse kirja saab.

Üks pizzarestoran haaras taolisest olukorrast bravuurikalt kinni, promodes plakatitel, et nende juures - Ristorante Teatro Caruso di Papozzes - antakse Maranellos saadud trahvikviitungi ettenäitamisel üks tasuta Velox Pizza! Kahjuks paikneb restoran ise Maranellost kahe tunni autosõidu kaugusel Rovigos, kuhu kiirust ületamata jõuabki nii pika ajaga.

Itaalias on hakatud kiiruskaameraid laialdaselt kasutama ning need on tekitanud rahva seas palju segadust ja pahameelt. Hiljuti korjati postidelt poolsada seadet maha, kuna ilmnes pettus nende taatlemisel. 81 000 trahvi tühistati.

Mida võiks pakkuda Eestis, kusagil Rapla või Pärnu maantee kandis saadud trahvi ette näidates? Kaerakilet, mõdu ja pekki? Ning kas see oleks siis julgustav või pigem lohutav kõhutäis?