Isejuhtivad bussid on Tallinna tänavatele toonud Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine, mille üks fookusvaldkondi on tehnoloogia areng ja selle mõju ühiskonnale. Kindlasti on kaks väikest igapäevaselt testsõite teinud bussi paljudele igapäevaselt Viru ringi ja Mere puiestee kanti sattujatele tuttavad. Nüüd on need valmis ka soovijaid pardale võtma.

Bussiliin avatakse kõigile soovijatele umbes kell 12.30 pärast pidulikku avaüritust. Sel on kaks peatust - üks Kultuurikatla juures ja teine Viru ringil.

Isejuhtiva bussi marsruut.

Fakte kahe Tallinna isejuhtiva bussi kohta:

- Bussid hakkavad sõitma Kultuurikatla ja Mere pst peatuste vahel

- Bussisõit on kõigile soovijatele tasuta

- Isejuhtiva bussiga sõitmist on võimalik proovida augusti lõpuni

- Bussid sõidavad liinil esmaspäevast laupäevani, kell 8.30-17.30

- Korraga sõidavad liinil kaks bussi, bussid liiguvad üksteise järel

- Ühte bussi mahub korraga kaheksa inimest

- Mõlemas bussis on alati kohal esitleja, kes tutvustab sõitjatele busside sõitmistehnoloogiat. Esitleja bussis viibimine on kohustuslik ka liikluseeskirja järgimiseks.

- Bussis kehtivad tavapärased ühistranspordi viisakusreeglid, ehk kaassõitjate heaolu ja bussi korrasoleku huvides söögi ja joogiga bussi siseneda ei tohi

- Pilootprojekti maksumuseks on umbes 100 000 eurot, millest 2/3 katavad partnerid erasektorist. Isesõitvate busside Eestisse toomist on toetanud Tallink, Milrem, Guardtime, DSV ja Microsoft. Trassi
ettevalmistuse eest vastutab Tallinna transpordiamet.