Tema uusim vägitükk on luua Ubuntu Linuxi opsüsteemi kasutav ja 2016 Acura ILX-il põhinev isejuhtiv auto. Noormees lubab selle teostada umbes ühe kuu jooksul.

Ta paigutas auto esiossa suure 21,5 tollise ekraani ja auto hakkab end ise juhtima, kui vastav režiim sisse lülitada. Nagu ülalolevast videost näete, see paistab töötavat.

Hotzi süsteem koosneb kuuest kaamerast: kaks tahavaatepeegli lähedal, kaks külgedel, üks taga ja üks fisheye-tüüpi isend katusel.

Häkker loodab kaameratest ja tarkvarast koosnevat paketti tulevikus müüa 1000 USA dollari eest (u 910 eurot) – seda nii autotootjatele kui ka tavainimestele.

Hotz väidab, et kohtus staarleidur ja -ärimees Elon Muskiga, kelle firma Tesla Motors autosid samuti aina isejuhtivamaks muudab.

Nad olla pikalt vestelnud Tesla isejuhtivast tehnoloogia ja tehisintellekti arengust. Musk olla Hotzi testinud ja teatud tingimustel preemiaks heldet lepingut pakkunud, aga hakanud siis käigult tingimusi muutma, kuni häkker asjale käega lõi.

Musk proovinud Hotzi ka üles osta ja meelitanud teda "miljonite dollarite" suuruses preemiarahaga, aga häkker otsustas oma valitud raja kasuks.

(ekraanitõmmis)
(ekraanitõmmis)

Hotz ütleb, et võttis endale esmaseks missiooniks Mobileyele ära teha; see on Iisraeli firma, mis varustab juhti abistava tarkvaraga paljusid tootjaid nagu Tesla Motors, BMW, Ford Motor, General Motors jt. "See on absurdne kui ajast maha jäänud on Mobileye," ütleb häkker.