Kiirendusvõidusõit paneb proovile nii tehnika kui autojuhi oskused ja reageerimiskiiruse. Teadaolevalt on tegu ühe maailma lärmakama ja ohtlikuma võistlusalaga. Väiksemgi viga võib maksta kellegi elu.
Kuidas haldab PPA illelegaalseid tänavakiirendusvõistlusi? Nende toimumise ajad ja kohad on teada, takistada nende korraldamist aga raskem. Kui suuri jõude rakendatakse ning milliste meetoditega püütakse noori harida/teavitada?

Me ei tea igat viimset kohta ja aega, kuhu autohuvilised kogunevad, kuid suures pildis oleme teadlikud, kuidas nad käituvad. Siin on ka abi teistest liiklejatest, kes kahtlasi tegevusi märgates meile helistavad.

Pole saladus, et suveperioodil toimub rohkem ohtlikke võistlusi ning siis pöörame neile ka suuremat tähelepanu. Meie taktikast täpsemalt rääkimine pole mõistlik.

Kas on teada konkreetseid õnnetusjuhtumeid, mis on seotud illegaalsete kiirendusvõistlustega? Kiirus on kuri kubjas, kui temaga vaidlema hakata.

Igal aastal saab keegi vigastada. Kõige viimane ebaturvaline kiirendusvõistlus, kus maksti kõige kõrgemat hinda, juhtus eelmisel aastal, mai keskel Kiltsi lennuväljal, kus autoklubi otsustas pikniku varjus hoopis võidu kiirendada.

Klubi liikmed ütlesid õnnetusejärgselt õigesti – hukkunu võinuks olla ükskõik kes nende seast. Aga juhus valis seekord 22-aastase noormehe.
Loe edasi siit