Viimastel aastatel on olnud väga populaarne valik just tahvelarvuti, sest see asendab vähemal või rohkemal määral sülearvutit, samal ajal on tahvelarvuti ka e-luger või mobiilne meediakeskus, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Tahvelarvuti valimise juures on suuresti probleemiks just nende suur valik. Erinevaid tootjaid on rohkem kui seeni peale vihma ning igaühel veel suuremas valikus erinevaid mudeleid.

Oleks siis kõik üheselt arusaadav või lihtne valikut teha. Oh ei, looda aga. Seetõttu koostasimegi järgmise tahvelarvutite soovituste nimekirja, kus on erinevates hinnaklassides üht või teistpidi teistest eristuv mudel välja toodud.

Mõnikord on ikka nii, et ei ole võimalik või pole soovi soetada kallimat seadet. Omega MID7000 on Photopointi tootevalikus kõige soodsam – ainult 69€. Sellegipoolest on sellel tahvelarvutil särtsu ning kasutusmugavust küllaga.

Foto: blog.photopoint.ee

Nagu nimigi ütleb, on seade suunatud pigem lastele, kuid võib kinkida ka vanaemale-vanaisale, kelle internetikäitumist on vaja kontrollida.

120€ eest on see tahvelarvuti väga hästi saadud – piisavalt kiire, mugava disaini ning terava ekraaniga.

See kahetuumalise protsessoriga tahvelarvuti on väga stiilse disainiga, kiire, vastupidav ning sobib nii lapsele esimeseks tahvelarvutiks kui ka täiskasvanutele sülearvuti asenduseks.

Antud mudelil on ka natuke kallim, integreeritud 3G modemiga versioon, mis maksab 179€.

Kuni 180€ seadmete hinnaklassis eristub Archos 80 Xenon teistest päris tugevalt. See on selge ning terava IPS-ekraaniga tahvelarvuti, millel on olemas ka integreeritud 3G modem.

Tänu 8-tollisele 3:4 küljesuhtega ekraanile on sellega mugav internetis surfata ning ka tekstitöötlusrakendusi kasutada – vaheta välja kasvõi oma kohmakas sülearvuti.

Üliterav ekraan (pildipunkte samapalju kui iPadi Retina-ekraanil), võimekas sisu ning stiilne disain. Sobib suurepäraselt kasutajale, kes otsib suurt ning teravat ekraani ning mugavat igapäevast kasutuskogemust.

Tegelikult on antud tahvelarvuti ülimugav mobiilne meediamängija või kodune "mängukonsool". Sellel tahvelarvutil on ka suurem vend, väikese disainierinevusega 97 Titanium HD.

Foto: blog.photopoint.ee

Tahvelarvutitest rääkides, eriti just Android-tahvelarvutitest, ei saa me üle ega ümber Samsungi toodetest.

Galaxy Tab 3 7.0 on Samsungi tahvelarvutite pesamuna – kõige väiksem (kuid ka kõige nõrgem). Sellegipoolest sobib suurepäraselt Samsungi teenuste ökosüsteemi (müriaadi Samsungi rakendustega).

Kui sa otsid hoopis parimat 7-tollise ekraaniga tahvelarvutit, mis eales valmistatud, vaata hoopis järgmist rida.

Nexus 7 on vaieldamatult parim 7-tolline tahvelarvuti, mis siiani valmistatud. Puhas Android, ülivõimas riistvara ning põhjalikult läbi mõeldud disain – mis siin ikka mitte armastada.

Nexus 7-st on olemas ka natuke kallim, 4G ühenduse ning 32 GB sisemäluga versioon, mis maksab hetkel ainult 389€.

Uus Retina-ekraaniga iPad mini pole veel Maarjamaal saadaval, kuid eelmise põlvkonna pisi-iPad pole ka üldsegi halb valik. Eriti arvestades nende soodsat hinda praeguse seisuga.

Põhjalikult läbi mõeldud disain, mugavad lahendid ning iOS mugavas mobiilses kestas. On selle juures midagi mitte meeldivat?

Foto: blog.photopoint.ee

Saada natuke alla 400 euro eest 10″ 16:10 küljesuhtega ekraani, igatepidi viimase peal sisu ning 4G LTE ühendusega tahvelarvuti – mis selles mitte meeldida.

Lisaks on see tahvelarvuti varustatud kõigi vajalike ühendustega – alates Bluetoothist, lõpetades Miracast juhtmevaba ekraaniga.

Kõige võimsam, saledam ning kiirem iPad, mis Apple seni valmis teinud. Kui sa oled Apple'i toodete kasutaja ning kodus vana iPad 2 või veel vanem tahvelarvuti, mõtled uue soetamise peale, siis iPad Air on just sinule.

***

Antud nimekiri on koostatud võimalikult erapooletult ning objektiivselt, reaalsetele kogemustele toetudes.

Enamust seadmetest oleme siin Photopointi ajaveebi veergudel ju karbist välja võtnud ning lühitestinud, paljudele ka pikema ning põhjalikuma ülevaate koostanud. Ükski seade pole siia nimekirja sattunud ka pelgalt sellepärast, et paberi peal näeb ilus välja.