• ix35-st suurem, välimuselt sarnane Santa Fe-ga
• Kvaliteetsem viimistlus ja parem varustus
• Müügile jõuab 2015 teisel poolel

Teadupoolest nimetas Hyundai oma 10 aastat tagasi turule toodud Tucsoni 2009. aastal Euroopas ja paljudes teistes riikides peale Lõuna-Korea ix35-ks. Ilmselt see samm erilist edu endaga kaasa ei toonud, mistõttu otsustati naasta vana nime juurde tagasi.

Krossoverid on Hyundai jaoks aga äärmiselt oluline segment, nagu ka kõikidele teistele tootjatele. Alates Santa Fe müügilejõudmisest 2001. aastal on Hyundai Motor müünud Euroopas üle miljoni linnamaasturi. Ettevõtte 2014. aasta müügitulemusest oli krossoverite osakaal tervelt 22%.

Uue Tucsoni ärimudel tundub olevat liikumine lähemale Santa Fe-le, seda nii välimuselt, siseviimistluselt, kui ka varustuse osas ning müüa seda ostjatele, kellele viimane on oma suhteliselt kõrge hinna tõttu olnud seni kättesaamatu. Kui panna kõrvuti Santa Fe ja uue Tucsoni fotod, siis on erinevused vaevumärgatavad.

Lisaks on uus Tucson ix35-st ka suurem: ta on ehitatud täiesti uuele platvormile, lisaks mugavale ja avarale salongile on autos tervelt 514-liitrise mahuga pakiruum, kui kõik istmed on püstises tavaasendis.

Ka varustus on rikkalikum: näiteks kuuluvad loetellu ventileeritavad istmesoojendusega esiistmed, nutikas elektriline tagaluuk (mis avaneb, kui sellele lähenetakse koos võtmepuldiga) ja iseparkimissüsteem (SPAS), mis pargib auto nii sõidusuunaga paralleelsele kui ka risti paiknevale parkimiskohale.
Loe edasi WhatCar?-ist