Esiteks - elektriline antenn! No sellist asja küll enam kusagil näha pole. 21. sajandil peab ikka päris askeetliku ja odava auto soetama, et taolist vanaaegset lisavarustust, mis pinisedes autotiivast välja sõidab, nautida saada. Kaduvikku on suundumas ka sigaretisüütajad ja tuhatoosid. Inimesed enam nii palju ei suitseta ja nende vidinate asemel on lihtsalt 12V pistik ning lisapanipaik.

Kassetimängijaid leidub küll veel nii mõnelgi uuel sajandil toodetud luksusautol, ent karta on, et järgmisesse dekaadi enam lintmaki mõjujõud ei ulatu. Samuti on hääbumas metallvõtmete traditsioon. Nende asemel saab teinekord autosse sõrmejäljelugeja abil, rääkimata taskusse peidetud tabletist, mille auto ära tunneb ning uksed avab. Käima läheb ju masin niikuinii start-nupust, mitte süütelukust.

Trummelpidurid, mida Lada-tuunijad punaseks ja kollaseks värvida armastavad, on juba täna päris harv nähtus, mis siis veel 2010ndatest rääkida. Koos nendega on vaikselt kokku kuivanud ja närbunud täismõõdus varuratas. Selle asemel kasutatakse kas pisikest ka kitsast ketast või siis suisa lihtsalt rehviparanduskomplekti, mis üldse autos ruumi ei võta.

Manuaalne käigukast! Kas ka see kaob? Karta on, et igal juhul jääb see päris marginaalsesse, vaid puristidele mõeldud staatusesse, asendatuna kõikvõimalikest roolitagustest labadest ja keerukatest mitme siduri ning arvukare astmetega automaatkastidest.

Enamikesse autodesse on siginenud õhukonditsioneer, nii et sellest loobumine on teinekord päris raskegi. Sellega antakse autole väärtust juurde ning selle massilise levikuga seoses on konditsioneerist saanud ka päris soodne lisa.

Viimaseid ringe teevad uste küljes ka küljeklaaside käsitsi alla kerimise hoovad. Neid küll enam miski seeriaautodel elus hoidma ei peaks. Samuti jääb ajaloo hõlma tõenäoliselt plekkvelg ning seda kaunistav läikiv ilukilp. Mis veel? Räägi kommentaariumis või foorumis.