Uus luud pühib puhta toa. Möödunud aasta juunis ametisse nimetatud Honda uus tegevjuht Takahiro Hachigo on inseneriharidusega mees ning leiab, et tootmine ja kassipiltide joonistamine tuleb üksteisest lahus hoida; vähemalt selles faasis, kui on vaja välja mõelda auto, millega saab hästi sõita.

Hachigo ei ole Honda praeguse mudelivalikuga rahul ja leiab, et uute mudelite turuletoomine on tehtud mõttetult keeruliseks. Peadirektor on otsustanud piltlikult lülitada sisse tagurpidikäigu ja tuua Hondas tagasi töökorraldus, kus sõnaõigus on inseneridel ning tehnoloogia on jumal.

Reuters vahendab kahe siseringi kuuluva juhtivtöötaja väiteid, et Hachigo olevat kasutanud Honda praeguse toodangu iseloomustamiseks väljendit “lahja, igav ja pastakast koosolekulaua taga välja imetud”. Kõiges on süüdi turundajad, kes oma asjatundmatute kommentaaridega inseneride tööd segavad ning kellel puudub igasugune pikem visioon, mis suunas tootja liikuma peaks.

KOOSOLEKUTE SAALI UKS MÜÜGIMEESTE NINA EES KINNI!

Hachigo on otsustanud Hondas sisse viia strateegilise muudatuste paketi, mille tulemusena väheneb turundajate ja müügiosakonna mõju otsustele, mis puudutavad autode projekteerimist ja tehnoloogilist arengut.
Loe edasi siit