Siin saate tutvuda ASIMO aastapäevasündmustega.

iPhone’i ja Androidi nutitelefonide tarkvara “Run with ASIMO” võimaldab kasutajal ASIMO ja teiste Honda robotitega dialoogi astuda. (Nii iPhone’i kui Androidi versioonid on varsti saadaval.)

Humanoidrobootikat hakkas Honda uurima peaaegu veerand sajandit tagasi. 14 aastat hiljem, 31. oktoobril 2000, loodi ASIMO. Alates oma Euroopa-esitlusest Darmstadti Tehnikaülikoolis 2003. aasta juunis on ASIMO inspireerinud, harinud ja mõjutanud tuhandeid eurooplasi ning pälvinud tunnustust nii inseneridelt kui teadlastelt.

ASIMO on külastanud teadusmuuseume üle kogu Euroopa, kohtunud nii kroonitud kui riigipeadega ning käinud isegi Euroopa Parlamendis.

ASIMO on osa Honda pikaajalisest uurimis- ja arendusprogrammist robotitehnika ja inimese mobiilsuse valdkonnas. Honda eesmärk on välja töötada robot, mis aitaks inimest tema igapäevaelus – robot, mis võtaks enda kanda mõned ülesanded, et muuta meie kõigi elu lihtsamaks ja meeldivamaks.

Sellise humanoidi rakendused ei pruugi piirduda kodukeskkonnaga, vaid võivad hõlmata kõiki olukordi, kus inimesed vajavad tuge.

Praegu keskendub Honda oma uurimistöös intellekti arendamisele, aga ka arusaama parandamisele ideaalsest koostoimest ja ideaalsetest suhetest inimeste ja inimesetaoliste robotite vahel.

Asimo projekti lõppeesmärk on luua täisfunktsionaalne humanoid ja jätkata intelligentsete süsteemide arendamist teiste Honda toodete jaoks. Lisaks sellele lööb Honda kaasa paljudes Euroopa haridusprojektides, mille eesmärk on inspireerida koolilapsi ja tudengeid rohkem teaduses ja tehnikas osalema.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!