• Pakiruum mahukam kui keskautol
• Paranenud juhitavus ja rikkalikum lisavarustus
• Hinnalisa viieukselisega võrreldes vaid 500 €

Nüüd saab see viga parandatud. Märtsi keskel jõuab Eestis müügile uue Civicu universaalversioon, mis oma mahutavusega rabab sõna otseses mõttes jalust. Ah, et mis mõttes?

No kõik me teame, kui hiiglaslik on näiteks universaalkerega Ford Mondeo pakiruum. Numbriliselt väljenduses suisa 530 liitrit. See on 25 liitrit rohkem kui Citroen C5 Toureril, 65 liitrit enam kui VW Passat Variandil jne.

Aga see kõik on köömes, sest uue Civicu pakiruum mahutab tervelt 624 liitrit! Peaaegu 100 liitrit rohkem kui keskklassi mahukaim Mondeo! Kui autole otsa vaadata, siis ei oskaks seda küll kuskilt otsast arvata aga nii see tõepoolest on.

Veerandsada kõrvitsat või üle 1200 veepudeli

Läinud aasta sügisel, kui Frankfurdi autonäitusel uut Civic Tourerit esitleti, oli korraldajatel kavas Civicu erakordse mahutavuse tõestuseks paigutada auto pakiruumi enam kui 1200 pooleliitrist veepudelit. Järgi proovitud asi, mahub küll, teadsid Honda inimesed.

Paraku sellest mõttest loobuti, kuna sellise koguse pudelite manageerimine oli näitusesaalis liialt tülikas. Ikka tuleb mõni fotograaf, kes tahab teha pilti nii tühjast kui täis pakiruumist ja tõsta neid pudeleid siis kogu aeg edasi-tagasi sisse-välja.

Sestap otsustati kuue reisikohvri kasuks, mis samuti autosse vabalt ära mahtusid. Neist kaks käsipagasi mõõtu, kaks keskmist ja kaks päris suurt. Käsipagasi mõõtu kohvreid mahuks autosse ära koguni kaheksa. Ja nagu mõni naljahammas on välja arvutanud, võiks nende kohvrite asemel olla ka 25 parajalt prisket kõrvitsat, 513 raamatut või 2873 tennisepalli.Loe edasi WhatCar?-ist