Tulemuseks on hiinapärane hübriid: tehase üks juht, 28-aastane Huang Xiuyuan on tõsine "Knight Rideri" fänn ja Hiina "Tesla" ongi hübriid selle kultusseriaali iserääkivast autost ning Tesla Model S-ist, kirjutab WHATCAR?

Samas on tegemist üsnagi ilusa autoga, ühe ilusaimaga üldse, mis Hiinas disainitud. Ning nagu KITT-il, on ka Hiina autol eesotsas LED-ekraan.

Sellel võib lasta jooksma tuntud punase skanniva LED-riba või kujutada muid pilte: logosid, naljakaid animafilmitegelasi või teateid.

Masinas jookseb Android 5.1, mille autole kohendatud versiooni kutsub Knight Rideri fänn loomulikult KITT OS-iks. Sõiduki disainisid viiskümmend inseneri, kelle 28-aastane Xiuyuan kokku kutsus, et oma 2014. aastal tekkinud ideed ellu viia.

Tootmist planeeritakse alustada 2016. aastal, ehkki skeptikud sellesse väga ei usu: Hiinast on varemgi tulnud uudiseid ulmeliste toodete kohta, mis on jäänud vaid propagandaks ja hääbuvad vaikselt tulevikus. Tellijatele lubatakse siiski autosid 2017. aasta alguseks, "kui kõik läheb vastavalt plaanile".

Hinda plaanitakse 200 000 kuni 300 000 jüääni kanti (32 kuni 48 000 dollarit), mis on umbes sama hinnaklass kui Tesla Model 3 oma.

Odava hinna suurele autole saavad sealsed tootjad välja pakkuda tänu Hiina valitsuse toetusele "roheliste" autode tootjale, mis on peaaegu nagu meie Kredexi elektriauto toetus, mis läheb otse tootja taskusse. Subsiidium riigilt on sellisele autole 90 000 jüääni, kirjutab Car News China.

Tehnilistest andmetest ka, lisaks sellele, et masina pardaarvutis jookseb Android. Akud on 40 kWh, 60 kWh või 85 kWh. Läbisõit 85 kWh akuga ühe laadimisega 460 km, kiirendus nullist sajani 5,6 sekundit.

40 kWh akuga kestab sõit 220 km. Sellele masinale on planeeritud ka superlaadija, mis laeb poole tunniga 270 km sõidu-ulatust.

Kuid eks video ütleb rohkem kui tuhat pilti või kümme tuhat sõna!