Renault’ ja Hertzi vahel sõlmitud kokkulepe elektriautode osas kinnitab Renault’ eesmärki pakkuda keskkonnasäästlikke transpordilahendusi võimalikult paljudele inimestele. Hertz plaanib järgmise kahe aasta jooksul autoparki kaasata 500 Renault’ elektriautot üle Euroopa. Koostöölepe on osa möödunud aasta detsembrikuus tutvustatud Hertzi globaalsest elektriautode programmist, mille eesmärk on tuua valik emissioonivabasid elektriautosid avalikku kasutusse.

Hertz Corporationi juhatuse esimees Mark Frissora sõnul rakendab Hertz oma globaalset elektriautode programmi ja kavandatav partnerlus Renault’ga mängib selles olulist rolli. „Renault on välja arendanud täieliku valiku elektriautosid, mis on stiilsed ja keskkonnasõbralikud. Soovime Hertzi klientidele ja Connect by Hertz liikmetele pakkuda võimalust sõita nende autodega 2012. aasta algusest.”

Renault on kliendikeskse lähenemise tulemusel välja töötanud ulatusliku elektriautode valiku, mis vastavad nii linnaelanike kui ka perekondade vajadustele. Fluence Z.E. on pereauto, kus suurus, mugavus ja turvalisus käivad käsikäes keskkonnasõbralikkusega. Kangoo Z.E. on täiuslik elektrikaubik operaatoritele ja ärikasutajatele. Twizy on pisike ja praktiline auto, mis sobib ideaalselt linnasõiduks. See ühendab rolleri ja auto parimad omadused ning on disainilt tandemsõiduk. ZOE on 100% elektriauto, ruumikas B-segmendi masin, mis mõeldud kasutamiseks kiiretes linnaoludes, kuid on mugav ka maanteesõidul.

Hertz on suurim sõiduautode rendiga tegelev ettevõte ning number 1 autorendifirma Ameerika Ühendriikide lennujaamades, aga samuti ka 81 suuremas lennujaamas Euroopas. Hertz sõlmib elektriautode kasutamise osas koostööleppeid nii autotootjate, laadimisvõrkude arendajate, omavalitsuste, mittetulundusühingute kui ka ettevõtetega.

“Elektriautod on tõeliselt jätkusuutlik lahendus tänapäeva keskkonna ja müraga seotud probleemide lahendamiseks. Oleme loonud valiku keskkonnasõbralikke autosid, et täita klientide ja ärireisijate vajadused. Meie partnerlus Hertziga võimaldab tutvustada uut innovaatilist tehnoloogiat ning läbi elektriautode kasutamise aidata hoida keskkonda,” kommenteeris koostööd Renault’ vanemasepresident ja korporatiivmüügi divisjoni juht Uwe Hochgeschurtz

Renault eesmärk on koos partneri Nissaniga olla emissioonivabade transpordivahendite osas maailmas liidrikohal ning lisaks olla esimene autotootja, kes müüb täielikku valikut elektrilisi sõiduautosid ja tarbesõidukeid taskukohase hinnaga. 2011. aastal tuuakse turule kolm elektriautot – Fluence Z.E., Kangoo Z.E. ja Twizy. 2012. aastal lisandub valikusse ZOE.

Järgnevate kuude jooksul töötab Hertz rendivõrgustiku kohandamise kallal vastavalt elektriautode ja laadimisjaamade programmile ning uute tehnoloogiate kasutuselevõtule – sealhulgas keerukamad autopargi juhtimistööriistad ja NeverLost GPS süsteem.

Renault’ elektriautod täiendavad Hertzi Green Collection’it, kus kõikide autode CO2 emissioon on väiksem kui 140g/km ning sõidukid on kütusesäästlikumad.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!