Palju räägitud ja kaua oodatud Jaguar F-PACE on Eestis ametlikult müügil alates 12. maist ning kuni laupäevani, 14. maini, saab autoga põhjalikumalt tutvuda ja kohapeal kohe ka Jaguari-spetsialistidele kõik küsimused esitada. Kuigi uhke pargimaasturiga võib tutvust teha ka edaspidi, võiks võimalust kasutada praegu, sest sel nädalal on ettevõte keskendunud F-PACE-le.

Jaguar F-PACE on inspiratsiooni saanud F-TYPE’ilt ning tootja ütleb, et tegu on läbi aegade kõige sportlikuma Jaguariga, mis ühendab endas linnamaasturi võimekuse ja sportauto olemuse. Sõidetavuse kõrval on teiseks oluliseks kriteeriumiks krossoveri praktilisus: F-PACE pakiruumi maht on 650 liitrit, tagaistmete kokkulappimisel saab selle kasvatada 1740 liitrini. Pakiruumi põhjavaip on ümberpööratav ning selle teine pool kasutatav kergelt puhastatava kummimatina.

F-PACE on varustatud tipptehnoloogiaga, nagu esiklaasinäidik ja tegevusvõti. Selle kummalise vidina näol on tegu käepaelaga, mis võimaldab auto võtme jätta autosse, kuna see on turvalisuse kaalutlustel inaktiveeritud (loe: ei pea kartma, et keegi autosse moodsalt sisse muugib).

Jõuallikate valikus on 2,0-liitrine 180-hobujõuline turboülelaadega diiselmootor, 3,0-liitrine, kuni 300-hobujõuline V6 diiselmootor ja 3,0-liitrine ülelaadega V6 bensiinimootor, mis on saadaval nii 340- kui 380-hobujõulisena. F-PACE keskmine kütusekulu on tootja andmetel alates 4,9 l/100km (2-liitrise diiselmootori puhul). Käigukastidest on pakkuda 8-käiguline automaatkast ning koos 2-liitrise diiselmootoriga ka 6-käiguline manuaalkast.

Jaguar F-PACE ostjal on valida viie varustustaseme vahel, neist lihtsaima hind algab 43 668 eurost.
Loe edasi siit