Uus kõrgtehnoloogiline StarChase süsteem võimaldab iga jälitatava auto pihta tulistada jälitamisseadme, andes võimudele täpse teave auto edasise asukoha kohta. Maksab iga selline "tulirelv" küll 5000 dollarit, aga vähemalt esialgsetel testimistel on nn "GPS-kuulid" end igati õigustanud.

Tõsi, probleemiks on, et kui auto on näiteks ärandatud, oleks kahtlusalusel võimalik auto hüljata ja põgenema pääseda, enne kui politsei autole tegelikult ligi pääseb. Ehk tagaajamiste peamine otstarve siiski ei kao.

Sellist süsteemi testiti näiteks Wisconsini Milwaukee regiooni politseinike poolt ja ilmnes, et katseperioodil õnnestus selline autode märgistamine ligi 50 protsendil juhtumitest, kuigi parema väljaõppe korral peaks tabamuse protsent kerkima ehk isegi 75-le.

Nelja kuuga katsetati StarChase kuule 55 korral, millest 27 õnnestunult, ilmnes küll ka see, et vihmase ilmaga on autodel suurem tõenäosus märgistamata minema pääseda.

Tavapärase püstoliga siiski tegemist ei ole, nähtavasti tulistatakse neid kuule politseiauto iluvõre küljes oleva "kahuriga:"
https://policepursuitvehiclesindiana.com