Kirjeldatud sõiduk nimega Finnjet kuulub 72-aastasele Soome päritolu kutselisele autojuhile Antti Rahkole, vahendab Oddity Central.

Rahko emigreerus USA-sse 1984. aastal ja elab praegu Florida osariigis Palm Beachi maakonnas.

Limusiin, mille valmisehitamiseks kulus härral kümme aastat, sai alguse kahest kokkukeevitatud Mercedes Benzi furgoonautost, hulgast Chrysleri 1962. aasta mudeli Imperial juppidest ning mitme muu sõiduki juurde kuulunud osadest.

Mullu jõudis imemasin esmakordselt Euroopa pinnale — nimelt eksponeeriti seda automessil Essen Motor Show. Korraldajad tasusid kõik 12 meetri pikkusesse konteinerisse pakitud limusiini kohaletoimetamise kulud ning lasid masina jaoks vormistada isegi miljon dollarit väärt kindlustuslepingu.

Ainulaadsesse luksussõidukisse mahub kümme inimest; sisseseade hulgas leiduvad mikrolaineahi, teler, külmik ja paar kliimaseadet. Reisijatesalongi on suudetud paigaldada isegi funktsionaalne soome saun.

Finnjeti teeb omaette imeväärsuseks asjaolu, et hoolimata kogu kuninglikust lisavarustusest võtab see kütust üsna vähe. Rahko kinnitusel kulub maanteel saja kilomeetri läbimiseks u 9,5 liitrit bensiini.

Hr Rahkol on õnnestunud oma Finnjeti seltsis veeta palju meeldivaid hetki. Pöörasest väljanägemisest hoolimata pole tegu pelga näituseautoga; Rahko on sellega käinud reisil Kanadas ja kasutab masinat klientide pealevõtmiseks lennujaamast.

Fotod: vasakult 2x REUTERS, AFP

Härra kinnitusel pole ükski liikluspolitseinik talt kunagi sõiduki dokumente nõudnud.

Oli küll üks juhtum, mil Miami rahvusvahelise lennuvälja poole suunduva limusiini peatas tosinast patrullautost ja ühest helikopterist koosnev politseiüksus, kuid tookord tahtsid võimuesindajad lihtsalt liiklusvahendit lähemalt takseerida.

Nüüd, mil hr Rahko on jõudnud juba üsna kõrge vanuseni ning tema tervis pole enam see, mis noores põlves, on ta üritanud limusiini maha müüa.

Paari aasta eest, kui auto viimati eBays elektroonilisele enampakkumisele ilmus, oli Rahko selle põhja- ehk reservatsioonihinnaks määranud 950 000 dollarit.