Rio tõlgendus “tiigrinina” iluvõrest koos esituledega annab Kia mudelipere näole uue omapärase ilme. Profiilis annab klaas- ja metallpinna suhe ning kiiljas vorm autole sportliku olemuse. Aknajoone, teljevahe ja üldiste proportsioonide tasakaal loob premium auto mulje, mis selles segmendis on üsna harv nähtus. Uus Rio kombineerib euroopaliku rafineerituse Korea vürtsikusega, et luua vormikeel, mis annab edasi tõelist elegantsi.

Võrreldes eelmise mudeliga on uue Rio teljevahe kasvanud 70 mm ja pakub rohkem mugavust sõitjatele ja suuremat pagasiruumi – kokku 292 (luukpära) või 390 liitrit (sedaan). Välismõõtude muutused on järgmised: pikkus +55 mm, kõrgus -15 mm ja laius +25 mm, et suurendada sportlikkuse tunnet.

Salongist leiab kvaliteedi, mida varem seostati suuremate ja kallimate mudelitega. Lisaks pakutakse laia valikut erinevaid varustustasemeid.

Kia Rio

Kia uuele B-segmendi mudelile pakutakse laia valikut säästlikke ja madala CO2 tasemega bensiini- ja diiselmootoreid – kaasa arvatud 1,1-liitrine 70 hj diisel, mis toodab ainult 85g CO2 kilomeetri kohta. Täiesti uus 1,2-liitrine turboga GDI (Gasoline Direct Injection) bensiinimootor on saadaval 2012. aastast.

Kia Rahvusvahelise turunduse juht Soon-Nam Lee kommenteeris: “Uus mudel on suur samm edasi. Rio on alati olnud edukas, uue põlvkonna mudel on aga nii atraktiivne, et kliendid soovivad seda osta ka puhtalt välimuse pärast.” Praegu müügil olevat Riot on alates selle turuletulekust 2005. aastal müüdud üle 860 000 sõiduki. See oli Kia välisturgudel 2010. aastal läbimüügilt 219 000 sõidukiga kolmandal kohal.

Kia Rio esmaesitlus toimub Genfi autonäitusel 1. märtsil 2011 koos uue linnaauto Picantoga. Sealsamas teeb oma Euroopa debüüdi ka aasta teises pooles USAs müügile jõudev sedaan Optima hübriidversioon.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!