Autonet.ee ei pretendeeri mingile spetsialistiarvamusele, oleme lihtsad tavakodanikud, kuid linnavalitsus peaks samuti ka meie heaolu nimel töötama. Aga kas seda praegu tehakse?

Linna südame liikluskoormuse vähendamine oleks ju igati loogiline, kuid enne tuleks luua alternatiivsed võimalused. Kunagi räägiti kõva häälega Põhjaväilast. Palun ehitage see valmis ja tõmmake siis kesklinnas liiklus koomale. Täiesti idiootne tundub praegune tegevus veel selles valguses, et seoses Ülemiste ristmiku ehitamisega, on ka seal suured ummikud.

Linnaisadel tasuks mälu värskendamiseks korra Tallinna kaarti vaadata. Kes ida-lääne suunal sõita tahab, peab igal juhul kesklinna läbima, sest põhjast piirab linna meri ja lõunast Ülemiste järv. Töökohad, koolid ja lasteaiad ei sõltu ju elukohast.

Pole mõtet hakata üksikute lõikude uusi korraldusi lahkama: nagu ütlevad mitmed spetsialistid, proovitakse Tallinnas seda katse-eksitus meetodil paika loksutada. Siit tekib küsimus, millise õigusega seda linnakodanike heaolu arvel tehakse. Tõmmates paralleele pealinna võimuerakonna sõprade, sulide ja varaste erakonnaga idapiiri taga, tundub tegu olevat justkui kättemaksuga sellele poolele elanikkonnast, kes viimastel valimistel Keskerakonna poolt ei hääletanud. Aga kas selline sigatsemine on demokraatliku ühiskonna tunnus? Usutavasti ei peaks oma elektoraadi sõidutamiseks Lasnamäelt kogu ülejäänud linna liiklust tuksi keerama.

Vägisi postkasti topitud pealinna lehest võis viimati lugeda, et võimud soovivad linnas elavate kasside kiibistamist. Kiibistage parem liikluskorraldusega tegelevad ametnikud. Mitte, et nende tuvastamist kergendada, vaid lihtsalt kiibistamisele kuluval ajal jääksid lauslollused tegemata.

Võib ju muidugi olla, et kogu ühistranspordiradade jama taga on paadunud liiklushuligaanist linnapea juhilubade äravõtmine politsei poolt järjekordse mõttetu kihutamise eest ning nüüd kardetakse, et ühelt ajupesu-propagandaürituselt teisele enam piisavalt kiiresti ei jõua. Kuid juba Lenin ütles: üksikisik ei tohi ekspluateerida ühiskonda! Savisaar, käi jala!

Kogu kesklinnas kogetud ajulagedus on nii ebaloogiline, et see näikse osutuvat kõigest väikese tilli kompleksiks, kuid ausalt, seda ühistranspordiradade mahajoonimisega ei paranda! Muide, Viru ringil, Pärnu maantee alguses on vanad jooned ka veel maas, ei saa üldse aru, kuhu sõitma peab ja nii sõidabki igaüks nagu heaks arvab.

Loodetavasti sai ekraaniloleva looga hea maitse piir ületatud, see kõik on vastuseks Tallinna kesklinna uuele liikluskorraldusele, mis on täielik porno.

Seakari, mitte...