Midagi sellist on nähtud varemgi, ent midagi sellist pole kunagi seeriatootesse jõudnud. Ford lubab aga, et B-Max tulebki B-piilariteta kauplustesse müügile ning hõlbus on siseneda ka seeriaautosse, mitte vaid kontsepti. Kui esimesed ja tagumised küljeuksed korraga lahti lüüa, tekib pooleteisemeetrine avaus, millest võiks istmete eemaldamisel juba mõne pisema autokesega läbi kihutada!

Tavaliste ustega suuremast C-Maxist, mille videotestilugu jääteed mööda Vormsil käigust ära vaatamata unusta, on B-Max 30 cm lühem, viieukselisest Fiestast aga 11 cm pikem. Kui tagumised istmed põrandasse pakkida, tekib sile kaubaruum ning kui ka esimene kaassõitja tool kokku voltida, mahub B-Maxi pardale kuni 2,35 meetrit pikk objekt ning sedagi siis, kui see täitsa sirgu asetada: diagonaalis vea seal või uhiuue mudeli kartongist siluetti ennast!

Jõuallikaski on väike, tubli ja vaimukas: liitrine kolmesilindriline turbolaetud EcoBoost bensiinimootor koos stopp-start-süsteemiga. „Oleme surmkindlad, et meie vinge väikemahtur pöörab nii kompaktsete autode klassi praktilisema sektori pea peale,“ sõnas Euroopa Fordi pealik Stephen Odell aplodeeriva publiku ees. Vaata videost!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!