Orville Douglas Denison sisustas oma aega peamiselt ulmeliste lennukite joonistajana. Ent 2001. a. 11. septembril New Yorgis Maailma Kaubanduskeskuse rünnakut, päästeoperatsiooni ja varisemist jälgides hakkas teda kripeldama küsimus: miks hädalised põlevatest hoonetest nii vaevaliselt välja saadakse, vahendab Jalopnik.

Teleskoopredelid võeti tuletõrjes kasutusele 1880ndail ning ega nende juures midagi radikaalselt muutunud pole tänini. „See on täiesti jabur, et inimene peab ronima redelist üles, võtma kellegi kukile ning siis redelist alla turnima,“ selgitas Denison.

Kas taoline lindi kokku pakkimine on ka töökindel, muretsevad ideega tutvunud tuletõrjujad

Nii istuski mees maha ja leiutas ´konveierilindile sarnaneva hüdrauliliselt töötava redeli, mis pakitakse otse tuletõrjeautosse kompaktselt kaasa. Selle abil kulub päästetavani jõudmiseks poole vähem aega! Päästja sõidaks redeliga aknani, paigutaks ohukoldest leitud teadvuseta isikud spetsiaalsetesse transpordikottidesse ning kinnitaks need redelilindile. Eskalaator tooks akna juurest seepeale kiiresti ja turvaliselt alla nii tuletõrjuja kui kannatanud.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!