Veel selle aasta novembris käis Tesla omanik välja, et 2019. aasta lõpuks ulatub kiirlaadijavõrgustik 95-100% sihtturgude klientideni. Samas lubas ka Musk näiteks eelmise aasta lõpus, et selleks aastaks on üle maailma paigutatud 18 000 supercharger-tüüpi laadijat, kuid hetkeseisuga on neid vaid 11583. Kokku on firmal üle maailma 1386 laadimisjaama.

Ida-Euroopa on aga kiirlaadijate suhtes tõeline vaeslaps - üksikud laadijad on olemas Poolas, Slovakkias ja Ungaris. Tesla kodulehel on näidatud Pärnussse kerkivat kiirlaadijat kui "varsti valmivat" juba vähemalt 2016. aastast. Täpselt sama lugu on teiste Balti riikide laadijatega - kaks tükki on planeeritud Lätti ning üks Leetu.

Tehnoloogiaväljaanne The Verge hindab, et tõenäoliselt ei suuda Musk oma lubadust täita, eriti arvestades, et ka varasemalt (nii 2017. kui ka 2018. aastal) on tal sellega probleeme olnud. Sellele viitab ka see, et Musk lubas 2020. aastaks Aafrika kiirlaadijatega katta, kuid siiani pole seal veel ühtegi laadijat, Tesla kaardil pole samuti näidatud ühtegi laadijat, mis oleks kavas rajada.

Tesla Supercharger tüüpi laadija võimsus on 120 kW, selle abil peaks 80% auto akust täis saama kõigest 40 minuti jooksul. Hetkeseisuga asub meile lähim supercharger-tüüpi laadija Lõuna-Soomes, Pyhtääs.

Laadijate asukohtadele saad pilgu peale visata SIIT.