Elmo Rent 2.0 on vahepeal vaikselt number kahe oma sabast ära kaotanud: koduleht ning ka teenus kannavad lihtsalt Elmo Rendi nime, ka kasutajaks registreerumine käib rent.elmorent.ee lehe kaudu.

Äppi veel ei ole (iPhone’i kasutajatele vähemalt mitte). ELMO nimega otsides leiab üleriigilise kiirlaadimisvõrgu rakenduse.

Enn Laansoo lubab, et kohe saab Elmo Rent 50 autot kokku: “Meil on tuttuued Tekna varustuses Nissan Leafid ja veel Leafe aastast 2018, 2016 ja 2013. i-MiEV-e on 5tk (2013, 2016), lisaks tuttuued Toyota Corollad ning Priused. Sügisel hakkame vanemaid autosid välja vahetama ning kevadel jätkub autopargi kasv veelgi.”

Elmo Rent kasvatab autoparki pidevalt, lõpliku lage pole seatud. Nagu selgub, laieneb ettevõte 2020. aastal ka välisturule ning autopark kasvab 200 autoni.

i-MiEV elektriautosid on käigus viis

Enn Laansoo Jr ütleb, et õnneks Elmo Rendi i-MiEV-id ei olegi „niivalusonolla“ (rahvasuus on i-MiEV teeninud mh hüüdnime “OhMaEiVõi” ), sest nad täidavad oma eesmärgi väga hästi ning on ka üllatavalt ruumikad.

4 täiskasvanut mahub vabalt sellesse väikeautosse ja värske rekord on 16 inimest ja võrdluses teiste rendiautodega on hinnad soodsad.

“i-MiEV-e on meil alles 5, 2016. aasta mudelitega sõidab keskmiselt ca 100km. Kuna lühisõite arvestades on keskmine sõit 22-28 km, siis saab meie i-MiEV-ga jätkuvalt päris mitu klienti ära sõita, enne kui autot laadima peab,” vastab Laansoo küsimusele, kuidas mitsude akud vastu pidanud on.

Peamine kasv olemasolevate klientide arvelt

Sel suvel teatas Elmo Rent, et 7 000 klienti on koos. Enn Laansoo Jr. selgitab, et peamine kasv oli siiski juba olemasolevast kliendist, kelle jaoks on teenuse kvaliteeti parandatud.

Elmo Rendi kliendi käsutuses on uued autod, rendiautodes hoitakse puhtust, rõhk on klienditoel. Maksta saab automaatselt pangakaardiga.

“Oleme teinud head tööd ka autopargi opereerimise efektiivsemaks muutmisel ning arendanud edasi nõudluse ja pakkumise algoritme.”

“Täna on meil üle 7200 kliendi. Oleme võtnud suuna personaalse jagamisteenuse pakkumisele ning tänasega on meil juba võimekus tulla välja teenusega, mis autokasutamist muudaks veel personaalsemaks nagu isikliku auto omamine. Kliendini jõuame sellega 2020. aastal,” lisab Laansoo.

Elmo Rendi klientide keskmine auto rentimise aeg on 6 tundi. Kui nädalavahetuste pikemad sõidud välja jätta, on tavaline rendiaeg 1 tund. Laansoo sõnab, et tund aega elektriauto renti on 2x soodsam kui taksosõit.

Mida teha laadijates niisama tšillivate elektrikatega, uutest rendipunktidest ning liisingfirmade jonnist loe edasi SIIT