Faraday Future on üks väheseid autotootjaid, kes keskendub täielikult elektrisõidukitele. Üks investoritest on oma kire planeetipäästva tehnoloogia vastu peaaegu luuleliselt väga selgeks teinud. “Millal me viimati nägime valgete pilvedega sinist taevast,” küsis Hiina miljardär Jia Yueting kord, viidates Hiina kurikuulsalt saastatud taevale.

Faraday Future astub sinitaeva suunas järgmise sammu ja hakkab Las Vegasesse, Nevadasse ehitama oma uut miljardidollarilist tehast, mille osas lepiti osariigiga kokku juba eelmise aasta lõpus. Kolmapäeval lüüakse labidad ettevõtte 3,6-ruutkilomeetrise pinnaga tehase tulevases asupaigas maasse.

Aprilli seisuga on autotootja valduste omandamisega peaaegu lõpule jõudnud ning alustab agressiivset ehitust. Faraday kõneisik Stacy Morris ütles, et nad liiguvad nii kiiresti kui võimalik: “Tavaliselt võtaks sellise suurusega projekti valmimine umbes neli aastat, kuid me üritame hakkama saada poole ajaga ja siiski kõik korralikult teha.”

Nevada arvepidajate mured startupi finantskestlikkuse osas on ilmselt saanud oma vastuse. Morrise sõnul on Faraday “nõustunud soovitud garantiidega. Me tahame siia investeerida, nii et ma arvan, et see on kõigile kasulik olukord.”
Loe edasi siit