"2006. a. võeti USAs vastu regulatsioon, mis kehtestas nn. mustadele kastidele (inglise keeles on ametlik nimetus Event Data Recorder ehk EDR) standardi, millele peavad vastama kõik USA-s müüdavatele autodele paigaldatud salvestusseadmed, mis sama funktsiooni täitvad," selgitas Ernits.

"Euroopa komisjoni poolt on algatatud projekt Veronica ning eelmisel aastal valmis ka ettevalmistav uuring (tutvu sellega SIIN). Selles uuringus kirjeldatakse ka lühidalt USAs rakendatavat EDR lahendust. Ning nii nagu ka viidatud uuringus välja toodi, on EDRi rakendamine igati mõistlik."

"Hetkel tundub mulle tõenäoline, et EDR seadme funktsionaalsusega seadmeid ELis eraldi rakendama ei hakata ning küsimus lahendatakse e-Call süsteemi rakendamise käigus," rääkis Ernits Fortele.

"Arvan et EDR seadme kasutusele võtuga ongi liiga pikalt oodatud. Tegemist on tehniliselt üsna lihtsa lahendusega, mis muudaks kõigi liiklusõnnetustega seotud ametkondade tegevuse lihtsamaks, ning mille negatiivsed mõjud on üsna hästi välditavad. Ei näe tõesti põhjust, miks EL-s otsusega seni viivitatud on."

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!