Tunnistagem, et kehtivad eriolukorra meetmed on meist teinud puhtamad, hoolivamad ja tervemad kodanikud: käte ja pindade puhastamine tuleb edaspidi une pealt, aevastamise ja köhatamise puhul haarame riiulist maski ning haigena ei lähe tööle ega saada tõbisena oma lapsi lasteaeda või kooli. Kui on plaanis uue auto ostmine – nagu meil – kohtume müügiesinduse inimestega vaid täiesti tervena.

Lisaks puhtusearmastusele oleme uuesti “käe sisse” harjutanud elementaarsed viisakusreeglid: autoesinduses jätame teenindajaga õhuvahe; eeltöö on korralikult tehtud, sest internet võimaldab kuni proovisõiduni vajalikud toimingud enne ära teha.

Esindused on välja tulnud kontaktivabade lahendustega, kus valikus olevaid sõidukeid saab videostriimi kaudu üle vaadata ning kui see üks ja õige välja valitud, siis tuuakse see soovi korral su ukse ette ja jäetakse võtmed kokkulepitud kohta.

Euroopas hakkas Lexus mais teadaolevalt esimesena pakkuma kontaktivaba proovisõitu – soovitud auto toob esindus kliendile õigel ajal ukse ette, peale proovisõitu viiakse sõiduk tagasi esindusse.

Eestis tulevad müüjad samuti soovijatele vastu ning korraldavad sõidutesti kontaktivabalt, kuigi müügiinimese lähedaolu pluss on, et n-ö jooksu pealt tekkivatele küsimustele saab kohe vastuse. Aga turvalisus ennekõike.

Äkki ootaks, sest hinnad kukuvad!?

Kümnenditaguse kriisi ajal sai autosid osta kohati isegi poole odavamalt. Kroonviiruse pandeemia järel seda ei juhtu kindlasti: suur osa tootmisest seisis kriisiajal ning laoautode üleküllust ei ole. Vaata lähemalt ETV AK-st.

Hooajalisi allahindlusi ning mudelpõlvkondade vahetuse hinnakampaaniaid tehakse nagu tavaliselt. Millal aga on Eestis hea aeg autot osta? Seda saab uuesti lugeda siit, kui mullu esindused saladuse välja rääkisid.