Plaanikohaselt hakkab uue ettevõtte peakontor, autode- ning varuosaladu asuma Rootsis, Baltikumi harukontor hakkab aga paiknema Tallinnas. Juba järgmisel aastal jõuavad Great Wall Motorsi sõidukid müügile Balti riikides ning mõned kuud hiljem ka Skandinaavias.

„On äärmiselt uhke tõdeda, et kogu Euroopa mõistes tähelepanuväärne projekt saab alguse siinsest regioonist,“ ütles Torbjörn Lillrud, International Motors (Nordic) tegevjuht. „Lisaks tõelisele väljakutsele tähendab uus ettevõtmine ka reaalseid investeeringuid Baltikumi ning
Skandinaavia riikidesse. Great Wall Motorsi jõudmine meie turgudele hakkab tööd ja teenistust pakkuma suurele hulgale siinsetele ettevõtetele transpordi ja logistikafirmadest alates kuni reklaami- ja meediaettevõteteni välja,“ jätkas Torbjörn Lillrud.

Great Wall Motor Company on Hiina suurim maasturite ja pikap-tüüpi sõidukite valmistaja. Lisaks neile tootegruppidele valmivad firma ultramoodsates tehastes ka väike- ning väikekesklassi sõiduautod. Great Wall Motors oli esimene Hiina autotootja, kelle sõidukid pälvisid Euroopa tüübikinnituse. 2010. aasta jooksul läbib ettevõtte tootevalik põhjaliku uuenduskuuri ning siinsetele turgudele mõeldud sõidukid saavad vastama kõikidele Euroopas kehtivatele normatiividele, ohutusnõuded kaasa arvatud.

Great Wall Motor Company Limited (GWM)

1976. aastal asutatud Great Wall Motor Company on üks kiiremini arenevaid ettevõtteid Hiinas. Ligemale 22000 töötajaga firma aastaseks toodangumahuks on 800 000 sõidukit ning neid turustatakse üle maailma 120 riigis. GWM on ka esimene erakapitalile kuuluv Hiina autotootja, mis noteeriti Hong Kongi väärtpaberibörsil. Samuti on GWM viimastel aastatel pidevalt figureerinud "Forbes Top 100 Chinese Enterprise" nimistus.