Osalt on see otsus ka sümboolne, sest just tänavu täitub 60 aastat sellest, mil Pariisi autonäitusel esitleti esimest korda Citroen DS-i, kirjutab WHATCAR?

See neljaukseline mudel osutus sedavõrd edukaks, et juba näituse esimese viie minutiga sai tootja autole 743 tellimust ning päeva lõpuks oli neid kogunenud juba 12 000.

Kui näitus kümme päeva hiljem läbi sai, oli tellimusi kogunenud 80 000.
Tänasel päeval täiesti uskumatud numbrid. Autot toodeti aastani 1975 ja selle aja jooksul müügi 1 455 746 DS-i.

Sajandivahetusel toimunud sajandi auto valimistel pälvis DS igati väärika kolmanda koha ning seda on mitmel pool nimetatud maailma kõigi aegade ilusaimaks autoks.

Ilmselt oleks naiivne loota, et DS-i taaselustamine sama edukaks osutub, kuid tänavu saabub turule kolm DS-i: aprillis DS5, suvel DS3 ja septembris DS4. Tulevikus on oodata ka linnamaasturit, DS4 sedaani jt erimeid.

Genfis esitletud DS5 on võrreldes senise Citroën DS5-ga säilitanud oma kuju, kuid iluvõre pole enam Citroën oma, vaid sellel ilutseb üksnes DS-i logo.

Oma olemuselt püüab DS5 veelgi jõulisemalt siseneda Premium-segmenti ja eeskätt vihjavad sellele kasutusele võetud siseviimistlusmaterjalid ning ultramoodsad tehnoloogiad.

Mootorivalik koosneb samuti tipmistest jõuallikatest, mille võimsusskaala jääb 120 ja 200 hj vahemikku. Viimast pakub diiselhübriid DS5 Hybrid 4x4.