Chrysler ei suutnud siiski vältida pankrotimenetlust ning eile kuulutas USA president välja Chrysleri pankroti vastavalt paragrahvile 11, mille sisuks on pakkuda ettevõttele kohtu kaitse all aega reorganiseerida oma tegevus enne kreeditoride finantsnõuete esitamist.

Paragrahv 11 võimaldab jätkata igapäevast põhitegevust ning lubab 30-60 päeva jooksul müüa Chrysleri põhivarad, sh. tehased, sisseseaded, brändid ja lepingud  uuele ettevõttele.

Chrysleri juht Bob Nardelli: „Kinnitan, et uus ettevõte toodab ja teenindab kvaliteettooteid tuntud kaubamärkide Jeep, Chrysler, Dodge ja Mopar all. Chrysleri töötajad jätkavad uues ettevõttes ning meie jaotusvõrk pakub endiselt head ja kliendisõbralikku teenindust koos kõikide tootjagarantiidega nii müügi kui teeninduse poolel."

Eestis Chrysleri müügiga tegelev AS Silberauto näeb ühinemisprotsessis positiivsena, et USA valitsus on andnud kõikidele Chrysleri endistele  ja praegustele klientidele kinnituse, et tagatakse vahendid tõrgeteta igapäevase äritegevuse jätkumiseks, sh. sõidukite garantiinõuete täitmiseks, varuosade tarneks ning jaemüügivõrgu töö operatiivseks toimimiseks.