Ideeautodest, suurtest rullitavatest ekraanidest, värvilistest kasutajaliidestest, ümaratest nutitelefonidest ja arrogantsetest robotitest saab ühel hetkel isu täis. CES on uus Genf, Pariis ja Frankfurt – iga endast lugupidav autotootja või ratast veeretav idufirma on siin oma pööraste ideedega väljas.

Idee üksi ei maksa midagi. Isegi ideeauto ei maksa suurt midagi – varasematel aastatel oleme CES-il näinud imeasju ja lootnud, et kohe-kohe… Aga siis selgub, et investorid pole üleliia vaimustunud ventialtsioonitoru moodi välja nägevast elektrisõidukist, mis suudab edasi liikuda koguni 80 kilomeetrit ja kogu tingel-tangel kaob häbenedes ajaloo hämarusse.

Nõnda siis vaatasime 2018. aasta tehnoloogiamessil ringi selle pilguga, millega vaataks elu inimene, kes tahaks oma vana õlijoodiku vahetada millegi säästlikuma vastu. Valisime välja 5 sõidukit, millest on teada, et need jõuavad tootmisse ning Eestis (või vähemalt Euroopas) lähiaastatel ka müügile.

Fisker EMotion

2019. aastal peaks Henrik Fiskeri uusim iludus, EMotion elektriauto jõudma seeriatootmisse. See on maiuspala autogurmaanile ning pole kaugeltki igaühe jaoks jõukohane ost: eeltellimise hind algab 110 000st eurost.

Fisker EMotion elektriauto

Täiselektriline Kia Niro

CES-il esitletud naksaka krossoveri Kia Niro täiselektrilist versiooni nimetavad korealased ise tagasihoidlkult ideeautoks. Lootust on, et särtsakas Niro jõuab müügile juba sel aastal.

Loe ülejäänud kolmest põnevast automudelist edasi Acceleristast!