Kõige enam leiab bussist suviti päikeseprille ja vihmavarjusid, talvel aga kindaid, salle ja mütse. Ka seda juhtub üllatavalt sageli, et sõitja kõnnib bussist minema käsipagasiga ja talle meenub alles hiljem, et osa tema pagasist jäi ka bussi alumisse pakiruumi.

Mõnevõrra üllatuslik, et tihti unustatakse maha väärtuslikke esemeid, nagu mobiiltelefonid, fotoaparaadid, võtmed ja dokumendid. Kõige kummalisemate leidude seas on olnud aga näiteks sukeldumisülikond, hambaproteesid ja 1000 tükiga pusle.

Bussifirma Lux Express kommertsjuhi Märt Sibriku sõnul võib öelda, et bussi unustatud asju leidub hinnanguliselt igast viiendast sõidu teinud bussist. „Arvestades, et Lux Expressil toimub igal kuul üle 2500 reisi, on bussidesse unustatud asjade hulk tegelikult erakordselt suur,“ tõdeb ta.

Umbes 80% kadunud asjade omanikest võtab meiega üldjuhul ühendust, et asi üles leida. Mõned väiksema väärtusega esemed, nagu mütsid või kindad jäävadki aga tihti omanikuta. „Küll aga ootavad meie klienditeeninduses veel tänagi teiste seas omanikke mitmed võtmed, raamatud ja väärisesemed, mida sooviksime hea meelega omanikele tagastada,“ räägib Märt Sibrik.
Loe edasi siit