Mõndele autosportlastele ei paku maised lõbud ikka täit naudingut. Enam kui 300 km/h ringrada pidi edasi-tagasi kihutamine muutub pika peale tõesti tuimaks. F1 pilootidel ei jää aga järgmise sammuna muud teha kui maakeralt väljapoole vaatama hakata.

Niki Lauda teataski äsja, et kavatseb hakata astronaudiks. Lauda asub tööle Richard Bransoni Virgin Galactic projekti juures, et aidata kosmoseturismi areneda ja populaarseks muutuda.

Virgini kosmosesüstikusse mahub kaks pilooti ja kuus kosmoseturisti, ent Lauda ei kavatse olla üks neist. Lauda soovib saada süstikupiloodiks! Teine F1 legend, Rubens Barrichello, on esialgu tagasihoidlikum. Ta on juba maksnud 200.000.- dollarit avanssi, et kindlustada oma koht turistidele mõeldud süstikuosas.

Lauda on lennukitega lennanud juba 1970ndaist. Esimene Virgin Galactic peaks valmima juba sel aastal ning minema siis 18-kuulisse testimise tsüklisse. New Mexicosse kavatsetakse selle teenuse osutamiseks rajada ka korralik kosmosejaam, rääkis Branson Reutersile.