OICA peasekretär Yves van der Straaten külastas käesoleva aasta oktoobris Tallinna ning on kirjutanud ka kaks ametlikku sellekohast kirja Eesti Automüüjate Liidule (AMTEL) käesoleva aasta mais ja oktoobris, milles kutsub üles pooli juhinduma koostöölepingust, teatab Motorexi pressiteenistus.

Motorexi toimumisaja järgmise aasta aprillis ja toimumiskoha Eesti Näituste messikeskuses näeb ette 2005. aastal sõlmitud kolmepoolne koostööleping AMTELiga ning lisaks ka Eesti, Läti ja Leedu autonäituste korraldajate vahel sõlmitud leping rahvusvaheliste autonäituste korraldamiseks kolmes Tallinnas, Vilniuses ja Riias 2008-2010.

OICA Eesti esindaja Urmas Põllu sõnul kukkus sarnaste avantüüride ja kemplemiste tulemusel sel aastal OICA messikalendrist välja Kiievi autonäitus ning kadusid rahvusvaheliste autotootjate toetused. „See oht on täna üleval ka Tallinna näitustega,” lausus Põld.

OICA reeglite kohaselt, kui regioonis toimub üks suurem näitus, siis samas regioonis kattuvaid üritusi ei korraldata, mistõttu pole järgmisel aastal Motorexiga samal ajal ühtegi suuremat ametlikku autonäitust Soomes, Rootsis ega Peterburi piirkonnas.

Järgmise aasta aprillis toimub autonäitus Eestis, 2009. aastal Vilniuses ja 2010. aastal Riias ning seejärel taas Tallinnas.

OICA on ainus rahvusvahelisi autotootjaid ühendav organisatsioon maailmas. 1919. aastal Pariisis asutatud OICA liikmeskonda kuulub kokku 43 rahvuslikku kaubandusorganisatsiooni. Organisatsioon omab täieõiguslikku esindajat ÜRO juures ning on nõuandjaks nii seadusandjatele kui täitevvõimu esindajatele eri riikides.