Madalalt paistev kevadpäike on niisamagi ere, aga oht autojuhi pimestamiseks on eriti suur siis, kui esiklaas on must või kriimustunud. Mida mustem on klaas, seda rohkem kevadine päike pimestab. Seega ei ole puhas klaas pelgalt esteetika küsimus, vaid puudutab otseselt liiklusohutust.

Autoklaaside regulaarne puhastamine seest ja väljast on väike, ent oluline liiklusohutust suurendav tegu. Talve jooksul on klaaside sisepinnale kogunenud rasva- ja mustusekiht, mis vähendab ja moonutab nähtavust ning selle pinnalt murduvad valguskiired toovad kaasa pimestamisohu.

Klaasipindade puhastamise käigus tuleks ühtlasi üle vaadata klaasipuhastiharjade seisukord, sest halvas korras kojamehed võivad klaasipinda kriimustada. Kriimudega klaas võib tekitada suuremat pimestamisohtu kui puhas ja terve klaas. Kui vett pühkivatest klaasipuhastiharjadest jääb klaasile triipe, on aeg need välja vahetada.

Klaasipuhastiharjad üle vaadatud, tasuks aeg-ajalt kontrollida, kas klaasipesuvedelikku on piisavalt. Eriti oluline on seda teha enne pikemale sõidule asumist.

Loe pikemalt edasi Acceleristast!