Talvisel reisiperioodil autot rentides tasub silmas pidada tavapärasest suurema lisavarustuse vajadust ja ka piirkondlikke hinnaerinevusi.

Suusareisile autot rentides tuleb lisaks tavarendile juurde broneerida talverehvid või lumeketid.

"Näiteks Itaalias ei kuulu tavaliselt autorendi juurde suusakuurortis sõitmiseks sobilikud rehvid ega ka mägedes vajalikud lumeketid, mis tuleb kindlasti broneeringule juurde lisada," selgitas autorendifirma AVIS Budget välisbroneeringute juht Kaisa Liiv.

Erinevalt Itaaliast on Austrias talverehvid üldjuhul rendihinnas ja näiteks lumekette pole võimalik üldse broneerida.

"Samas saab Austrias autot rentides juurde võtta Autopass-seadme, mis registreerib kasutaja teemaksud terve reisi vältel - sõitjal tuleb teemaksud tasuda alles rendiperioodi lõppedes rendifirmale," ütleb Liiv.

Autorendifirmat tuleb kindlasti informeerida mägedesse sõitmise plaanist, seda eriti Itaalias, sest mõnes autos ei pruugi olla talvist kütust. Tanklates on olemas ka ainet, mis kütuse külmumist takistab - näiteks Heet.

Kui reisiseltskonnal on kaasas rohkem spordivarustust, tasub üldjuhul eelistada minibussi või mahtuniversaali - tõenäoliselt tuleb suurema auto rendi maksumus soodsam kui lisavarustusga väikeauto rent.

Suusareisile minejatel tasub kindlasti sõiduk broneerida võimalikult varakult, sest populaarsemates sihtkohtades, näiteks Saksamaal, kuhu reisivad samaaegselt nii puhkusele minejad kui ka ärikliendid, on talviti autopargid suhteliselt välja renditud ning hinnad seetõttu ka kõrgemad.

Kui suusareiside sihtkohtade läheduses võivad rendihinnad tavapäraselt kõrgemad olla, siis tarbijasõbralikumad rendihinnad on turismipiirkondades, kus nõudlus on vähenenud, kuid mis eestlaste seas on populaarsed ka sügistalvisel reisihooajal.

"Euroopa soojamaareiside sihtkohtades nagu näiteks Maltal, Kreetal ja Hispaanias saavad rendifirmad talvel rahulikumalt võtta: kõrghooaeg on läbi, järjekordi pole, vabu autosid on rohkem, mistõttu on rendihinnad tavapärasest üldjuhul soodsamad," märgib Liiv.

Enne rendilepingu sõlmimist tasub alati uurida ka soodushinna saamise võimalust, sest tihti annavad Eesti kliendikaardid või suuremate lennufirmade kliendiprogrammid soodustusi, boonuspunkte jms, mida on kasulik autorendi puhul arvestada.

Üles tasub otsida rendiettevõtte koduriigi esindaja, kes aitab broneerijale emakeeles lepingu- ja renditingimusi selgitada ning oskab anda vajalikke soovitusi.

Eriti oluline on enne lepingu allkirjastamist üle vaadata rendi kogumaksumus, kindlustuse olemasolu ja vastutuse määrad, et vältida võimalikke segadusi.

Autot rentides on kasulik jäädvustada auto olukord nii rendiperioodi alguses kui ka enne auto üleandmist - erilist tähelepanu tasub pöörata sõiduki velgedele ja klaasidele, millele ei laiene avarii- ega varguskindlustus.