Auto ostmise peale mõtlejate valik läheb järjest keerulisemaks. Tekib juurde rohkem võimalusi ostu finantseerida ning uusi mudeleid tuleb nagu seeni peale vihma. Nii mõnegi kliendi puhul tundub, et ollakse valmis isegi käega lööma ja vana autoga edasi sõitma, sest “klemm” on sõna otseses mõttes koos.

Halvemal juhul tehakse rutakas otsus emotsiooni põhjal ning peale maha jahtumist kahetsetakse valikut. Sooviksin anda mõne lihtsa soovituse, et auto ostmise protsess oleks mugavam nii ostjale kui ka müüjale.

Automüüja teab, kui raske on töötada tulemuslikult kliendiga, kes meeltesegaduses ajab erinevaid salonge külastades konkurendid sassi ning kelle soovid on pidevas muutumises, vastavalt, kuidas mõni tuttav oma kogemustest on rääkinud.

Nii julm kui see ei tundugi, tuleb alustada rahakotist. Esimese asjana tuleb selgeks teha kui palju on vahendeid auto ostmiseks ning millisel moel autot osta soovitakse?

Auto võib osta välja ühekorraga või kasutada liisingu abi. Otse ostes peab olema vajalik summa loomulikult endal olemas. Müüjale pole mõtet pakkuda müümata metsa või korterit.

Kuigi automüüja on pea alati (ei kehti erikampaaniate ajal) nõus kliendiga kauplema, siis pakkumised, mis jäävad oluliselt alla müüdava auto hinna, ei ole reaalsed.

Tõsi, automüüja jaoks pole midagi toredamat kui kliendile auto loovutamine. Kui maailm oleks helge unistus, võiks autovõtmeid kasvõi tasuta jagada, lihtsalt selleks, et näha uue omaniku näol õndsat naeratust.

Loe edasi Acceleristast!