Enam kui pooled vastajatest (52%), kelle sõidukil on lisaks kohustuslikule liikluskindlustusele ka kaskokindlustus, peavad kaskot oluliseks igakuiseks kulutuseks, mis vajadusel aitab end kaitsta ootamatute väljaminekute eest, vahendab WHATCAR?

Seejuures oli kõigest 9% vastajatest väga uus auto, mida seetõttu sooviti enam kaitsta.

Need vastajad, kelle sõidukil ei ole kaskokindlustust, peavad kaskokindlustust liiga kalliks (22%) või enda autot juba vanaks, et sellele tasuks täiendavat kindlustust teha (70%).

Seesam kindlustuse tootejuhi Erkki Sippi hinnangul ei ole kaskokindlustus mõeldud vaid kuni viie aasta vanustele sõidukitele, vaid kindlasti tasub kaskokindlustus ära ka vanemate autode puhul.

"Kindlustuse kallidus on suhteline – kui omanik jõuab auto soetada, maksta kütuse, hoolduse jms eest, siis on tegelikult ka kaskokindlustuse valik juba auto soetamisel oluline," selgitas Sipp.

Seesam kindlustuse tarbijauuringus osalejate kindlustusvalikud jagunesid viie erineva kindlustusfirma vahel.

Kindlustuspakkujast hoolimata selgus, et tarbijad teevad enda valiku eelkõige ratsionaalsetel põhjustel, lähtudes kindlustuse hinnast (24%) või kindlustuskatte ulatusest ning sellele tehtava kulutuse väärtusest (24%).

15% kindlustatud sõidukiomanikest valis kaskokindlustuse samast firmast, kus asuvad tema kõik teised kindlustusedki.

Ülejäänud vastajad usaldasid sõbra-tuttava või tööandja soovitusi või olid lojaalsed kindlustusfirmadele, kus asusid nende kõik teised kindlustused.

Uuringus osales 794 vastajat, kes sattusid valimisse juhuvaliku alusel.