1. detsembrist peab kõikides tanklates olema müügil külmakindel diiselkütus ent juba alates 1. oktoobrist on lubatud müüa üleminekuperioodi diislikütust ning Olerex ja Neste on alustanud selle laialivedu.

Neste kuni -20°C külmakindlusega üleminekuperioodi diislikütus jõuab nende tanklatesse paari nädala jooksul, Olerex oma -23°C kütuse kohaletoimetamise aega täpselt ei ütle, tõenäoliselt on oktoobri lõpuks nii nende kahe kui ülejäänud kütusemüüjate valikus külmakindlamad diislikütused olemas.

Eesti Vabariigis peab suvine diislikütus olema vastavuses klass C standarditega (kuni -5°C) ja talvine diislikütus klass 1 nõudmistega (kuni -26ºC).

Eestis loetakse suveperioodiks ajavahemikku 1.mai – 30. september ning talveperioodiks 1.detsember – 29. veebruar. Üleminekuperioodiks loetakse ajavahemikud 1. oktoober – 30. november ja 1. märts – 30. aprill.

Talvised diislikütused

Alexela talvine diislikütus on väärtustatud CleanSystem3 lisandiga, mis hoiab toitesüsteemi puhta, vähendab vahu tekkimist kütuses, tõstab tsetaanarvu, vähendab kütusekulu, parandab määrimisomadusi ja tagab mootori sujuvama töötamise ning parema külmkäivituse.

Circle K talvine diislikütus milesPlus sisaldab spetsiaalseid lisaaineid, mis võimaldavad väidetavalt saavutada 2,6%-3,2% kütusesäästu. “Preemiumkütus” tagab parema külmkäivituse, puhastab mootorit ning vähendab diiselmootorile omast müra.