Autosõidu puhul on puhta esiklaasi vajadus ilmselt üsna selge. Aga tähtis on, et prillikandjal, olgu ta siis igapäevane prillipapa või päikeseprillide kasutaja, oleksid isiklikud silmaklaasid alati piinlikult puhtad.

Hoia prille õigesti

Prillide puhastamiseks on erinevaid nõkse ja vahendeid, tähtis on ainult lõpptulemus: laitmatult puhas ja kriimudeta klaasipind, mis paistab hästi läbi.

Seetõttu tuleb pöörata tähelepanu ka oma prillide seisundile. Klaasipinnal olevad kriimud ja muud kahjustused mõjutavad nähtavust päris palju, eriti halbades valgusoludes.

Klaaside kriimustumist saab vältida, kui prille õigesti puhastada ja hoolikalt hoida. Kui prillid ei ole kasutusel, peaks neid hoidma spetsiaalses prillitoosis. Kui prillid lauale panna, tuleb teha seda nii, et klaasid ei puudutaks lauapinna vastu.

Kuidas valida päikeseprille?

Kõige parem on hankida UV-kaitsega päikeseprillid prillipoest. Odavate päikeseprillide optiline kvaliteet võib olla kehvem ja nende klaasid võivad moonutada ning isegi peavalu põhjustada.

Prillikandjal peaksid olema ka optilised päikeseprillid. Need on oluliselt mugavamad, kui tavaprillidele lisatavad päikeseklaasid, mille puhul on silmade ja muu maailma vahel mitu klaasikihti.

Sageli põhjustavad need ka peegeldusi ja neile tekivad kergesti kriimud. Loomulikult on ka optilisi päikeseprille oluliselt mugavam puhastada.

Loe pikemalt edasi Acceleristast!