Eriti pika luksussedaani arendusele kulutasid insenerid peaaegu aasta. Tulemuseks on eksklusiivne üksikeksemplar, mis vastab kõigiti seeriatootmise mudeli kõrgetele standarditele, aga näeb välja nagu rätsepaülikond. Inseneride suurimaks väljakutseks sai eriti pika kere turvalisus ja jäikus ning auto siluett, mida tuli kujundada selliselt, et see näeks välja nagu Audi.

Audi A8 L extendedi juures on kasutatud Audi Space Frame’i peaaegu üleni alumiiniumist disaini, tänu millele on auto kere väga kerge. Diskreetset värvi esinduslik ja eriti suur sedaan on tervelt 1,09 meetrit pikema teljevahega kui tavaline Audi A8.

Harmoonilise katusejoone säilitamiseks on terve A-piilarist tahapoole jääv kere ümber tehtud. Katusesse on ruumikuse mulje rõhutamiseks integreeritud 2,4-meetrine klaaspaneel. Päikese ja liigse palavuse eest kaitsevad iga istmerida spetsiaalsed kardinad.

Kõik reisijad istuvad Audi A8 L extended‘is näoga sõidusuunas. Istmed on kaetud beeži Valcona nahaga. Teise ja kolmanda rea istmed on elektriliselt reguleeritavad. Kolmandal real on keskkonsool, Rear Seat Entertainment meelelahutusekraan ja jahutuskast.